Iedere bevalling is anders, en iedere ervaring met mij als doula is anders. Op deze pagina staan reacties van vrouwen met wie ik een bijzonder contact gehad heb.

36 weken zwanger van ons tweede meisje Anna:
Voor een vrijblijvend gesprek Cathy uitgenodigd aan de keukentafel. Het laatste beetje vertrouwen dat ik miste in de bevalling doordat er ergens angst zat dat ik me niet opnieuw in mijn kracht zou kunnen voelen.
Cathy was heel duidelijk in datgeen wat ze voor me kon betekenen. We hadden een heel open, fijn gesprek waarin we merkten dat we qua manier waarop we in het leven staan best veel op elkaar lijken. Cathy gaf me een gevoel van veiligheid waardoor ik mezelf durfde te zijn in het gesprek. We bespraken mijn angsten en we kwamen tot de conclusie dat ik geen doula nodig zou hebben. Cathy gaf me het laatste beetje vertrouwen door te zeggen: ik hoor je hele verhaal aan en ik vind je zo'n sterke vrouw. Ik denk dat jij heel goed samen met je partner de bevalling aan zou kunnen en mij helemaal niet nodig hebt.
Fijn als een doula dat ook kan zeggen! En dus voor mijn beleving van de bevalling ging en niet voor haar eigen behoefte op dit vlak. Ik had net dat laatste beetje vertrouwen nodig dat Cathy me gaf om de bevalling in vertrouwen met mezelf aan te gaan. Dankjewel Cathy. Dat je mij het vertrouwen gaf in mezelf dat ik nodig had. Ik heb een hele fijne bevalling gehad waarin ik me in mijn kracht voelde.

Marjolijn van Hout