Kinderwens en overgewicht?

Wil jij kinderen, maar heb jij op dit moment overgewicht en wil jij daar eerst vanaf,
dan ga ik jou daar bij helpen!

Waarom?

Omdat ik vind dat jij een super belangrijke beslissing hebt genomen! Voor jezelf en voor je (toekomstige) kind.

Overgewicht en zwangerschap is geen goede combinatie

Vrouwen met overgewicht hebben vaker problemen met zwanger worden. Uit onderzoek blijkt dat twaalf procent van de vruchtbaarheidsproblemen het gevolg is van gewichtsproblemen. Vanaf een Body Mass Index (BMI) van 29 wordt het steeds moeilijker om spontaan zwanger te raken. Voor elke punt die de BMI daarna omhoog gaat, vermindert de kans met ongeveer vier procent, schatten onderzoekers. 

 

Overgewicht, de harde feiten over overgewicht

  • Meer kans op een miskraam.
  • Meer kans op hoge bloeddruk.
  • Meer kans op zwangerschapsvergiftiging.  
  • Onbetrouwbaardere echo’s omdat vetweefsel echogolven tegenhoudt, waardoor de ontwikkeling van je baby minder goed kan worden gemonitord.
  • Meer kans op zwangerschapsdiabetes.  
  • Het kan langer duren voor de bevalling goed op gang komt.
  • Lastiger natuurlijk bevallen. Door dikke benen is er minder “werkruimte” voor de verloskundige.  
  • Forsere baby’s, met daarbij meer kans op een keizersnede.
  • Het is lastiger om de ligging en de verwachte grootte van de baby te bepalen.
  • Meer moeite bij het zetten van een ruggenprik.

(bron: kenniscentrum verloskunde, mammaenzo)

Het is dus zeker een goede zaak om vóór je zwanger wilt worden je gewicht op een gezond peil te krijgen.

 

Je bent niet zomaar te dik!

Voor de meeste vrouwen (en mannen) geldt dat te zwaar zijn/ te veel eten geen oorzaak is maar een gevolg. Dat betekent dat als je de échte oorzaak aanpakt, het (minder, of eigenlijk, gezonder) eten moeiteloos zal volgen.

Bij die echte oorzaken spelen emoties, zoals bijvoorbeeld onzekerheid of angst, een rol. Deze emoties kunnen tijdens je bevalling  spelbreker zijn.  Hoe belangrijk om hier werk van te maken!

 

Je gedrag wordt voor zeker 95% procent aangestuurd door je onbewuste brein

Dit geldt voor al je gedrag, dus ook voor je eetgedrag. Waarschijnlijk weet je bewust heel goed wat je zou moeten doen en tóch doe je het niet. Raar toch?

Nee dus. Niet raar, want je bewuste (goed willende) brein, ook wel je kritische denken genoemd, stuurt  maar voor 5% aan.

 

Wat gaan we doen?

Ik ga je in elk geval NIET op dieet zetten!

En TOCH zul je anders gaan eten 😊 .

Wat ik wel ga doen is samen met jou uitzoeken wat bij jou de oorzaak is van je eetgedrag. En dát gaan we aanpakken. Hierbij maak ik gebruik van hypnotherapie, omdat je in hypnose het kritische denken, je bewuste denken, omzeilt en rechtstreeks met je onbewuste denken aan de slag gaat. Wanneer je onbewuste denken weet wat de bedoeling is, dan gaat het gebeuren! Weet je nog: 95% van je gedrag is onbewust?

Daarbij help ik je (onbewuste brein) nog door onder hypnose een virtuele maagverkleining uit te voeren. Voor je brein is dit net zo reëel als een echte, operatieve maagverkleining, maar je loopt niet de risico’s die iedere operatie met zich mee brengt en je lichaam blijft intact. Door deze virtuele maagverkleining denkt je brein eerder dat je verzadigd bent en zal het geen honger signaal afgeven. Daarom gaat het ook zo moeiteloos!

Met ‘moeilijke’ feestdagen in zicht wil je een extra steun in de rug geven om nú al te starten. Wat je in deze maand er niet ‘aan’ eet hoeft er ook niet meer af!

In januari 2019 krijg je 30% korting een complete behandeling, bestaande uit 5 sessies.

Meld je nú aan via onderstaand formulier, dan neem ik contact met je op, of bel 06-20114789 als je nog vragen hebt of direct een afspraak wilt maken.