Zwangerschap en Roken

Het is algemeen bekend dat roken gedurende de zwangerschap heel schadelijk is voor je kind. De schadelijke stoffen die jij binnen krijgt, komen via navelstreng en placenta bij je kind. De organen van je kind zijn nog niet ontwikkeld, waardoor je kind niet in staat is deze stoffen af te breken en af te voeren.

Als gevolg van vernauwde bloedvaten komen er minder voedingstoffen en zuurstof bij je kind. Je baby groeit daardoor minder, heeft het benauwd en je loopt risico dat organen (zoals de longen) zich niet goed kunnen ontwikkelen. Het gevolg kan zijn dat je kind bijvoorbeeld levenslang problemen heeft met zijn/haar longen en ademhaling. 

Wil je meer weten over gevolgen van roken in de zwangerschap, Klik dan op de link voor een informatiefilm van het trimbos instituut https://www.youtube.com/watch?v=uoxI4mTQEDU

Meeroken is net zo schadelijk!

Een moeder die zelf is gestopt met roken, kan toch nog risico lopen wanneer mensen in haar omgeving wél roken. Daarom is het heel belangrijk dat mensen direct in jouw omgeving niet roken. Denk daarbij aan de partner, (groot)ouders en oppas.

Wat wil je?

Wil jij een rookvrije omgeving zodat jouw kind een gezonde start kan krijgen?

Roken jij en/of jou partner en hebben jullie een kinderwens?

Of ben je al zwanger en wil je zo snel mogelijk stoppen? 

Mogelijk heb je al kinderen (of kleinkinderen) en realiseer je je nu dat je hen niet met jouw rookgedrag wil belasten?

Ten slotte heeft jouw eigen rookgedrag ook zijn weerslag op je eigen gezondheid (de relatie roken en kanker is wetenschappelijk aangetoond). En jouw gezondheid is van directe invloed op jouw leven, dat van je partner en je kinderen. 

Stoppen met roken met behulp van hypnose

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Slechts 3% van de rokers lukt dat op eigen kracht. Hoe komt dat? "Omdat het een verslaving is" wordt meestal aangegeven. Maar is dat wel zo? 

Slechts 10% van roken is verslaving, 90% is onbewust aangeleerd gedrag. Die 90% zorgt ervoor dat het zo moeilijk is om te stoppen of dat je na een bepaalde tijd weer begint. Met hypnose pakken we die 90% direct aan. 

In één sessie wordt je een niet-roker. Dat betekent dat  je geen enkele behoefte meer hebt aan een sigaret en dat sigaretten je niets meer doen. 

Betekent het dan ook dat het moeiteloos gaat? 

Dat verschilt per persoon. De 10% verslaving aan nicotine kan tot maximaal 3 weken een uitdaging zijn. Een uitdaging in die zin dat je mogelijk een paar keer per dag het 2 tot 3 minuten moet kunnen uithouden. Na maximaal 3 weken is de verslaving voorbij. Daarna doet de hypnose de rest. 

Nu stoppen?

Neem dan contact met me op via het contactformulier.  of bel direct 06-20114789