Ik ben Cathy Cardinaals en gefascineerd door alles rond zwangerschap, geboorte en jong ouderschap. 

Daarnaast vind ik het intrigerend, wonderlijk,  hoe wij met ons denken ons leven (kunnen) beïnvloeden. 

Waar ik het meest van geniet is te zien hoe vrouwen groeien in zelfvertrouwen en kracht en daarmee een  bevalling krijgen waar ze met plezier op terug kijken.

Ik ben er van overtuigd dat, wanneer jij en je baby gezond zijn, je veilig thuis, in je eigen omgeving kunt bevallen. Maar dat betekent niet dat als dat niet kan of wanneer je kiest voor een geboortehuis of ziekenhuis, je niet net zo'n mooie ervaring kunt hebben. Het blijkt dat een goede bevallingservaring niet zozeer afhankelijk is van waar de bevalling plaats vindt of hoe die feitelijk is verlopen, maar veel meer of je als vrouw gehoord bent, er rekening met je gehouden werd. En dat heeft veel te maken met hoe je je voorbereidt, je informeert en communiceert met je zorgverleners. En daarbij kan ik je helpen. 

Bij mijn begeleiding kan ik, wanneer je daar voor open staat,  hypnose inzetten als techniek om te werken aan niet-functionele overtuigingen (onzekerheid, laag zelfbeeld, angsten), niet wenselijke gewoontes (ongezond eten, roken, alcohol) en een manier om diep te ontspannen en pijnbestrijding.  Klik op hier voor meer informatie over hypnose.

Mijn werk als doula geeft mij bijzonder veel voldoening door de verbinding die ik ervaar gedurende de zwangerschap en geboorte. Als je er alleen voor staat en/of als je het een fijn idee vindt dat er, (naast je partner), iemand bij je is, en je ondersteunt, iemand die weet welke weg je aan het afleggen bent, kun je contact met mij opnemen. Samen kijken we waar jouw vragen liggen en welke ondersteuning jij wenst. Het is altijd maatwerk.